Roosendaal wo 16 feb 2011

Tamara Drew - Stephen Frears

Bergen op Zoom ma 14 feb 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

De nieuwe film van Stephen Frears (The Queen) is een heerlijk ensemblestuk gesitueerd in een schilderachtig dorpje in het Engelse Dorset. Schrijvers doen er inspiratie op in de rustige omgeving van de boerderij van bestsellerauteur Nicholas Hardiment en zijn iedereen met taartjes vertroetelende vrouw Beth. Schoolmeisjes vinden het er saai. Dat is allemaal afgelopen als Tamara Drewe (Bondmeisje Gemma Arterton) terugkeert. Ooit was ze een lelijk eendje, maar met een cosmetisch gecorrigeerde neus is ze getransformeerd tot een schoonheid die alle mannen het hoofd op hol brengt. Omdat ze de drummer van een beroemde popband meebrengt zijn ook de twee schoolmeisjes die voortdurend commentaar leveren bij het verhaal helemaal van hun theewater. Nicholas, toch al niet zo’n klein beetje geneigd tot overspel, papt met Tamara aan zodra de drummer zijn hielen licht. Kortom: toestanden.

Tamara Drewe is de verfilming van een strip die Posy Simmonds maakte voor The Guardian. Dit ook als ‘graphic novel’ uitgegeven beeldverhaal is weer losjes gebaseerd op de negentiende-eeuwse roman Far from the Madding Crowd van Thomas Hardy. Sommige recensenten reageerden wat zuinigjes, maar zelf hebben we ontzettend genoten van deze hartverwarmende komedie.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Tamara Drew
VK 2010, Engels gesproken
Regie: Stephen Frears
Scenario: Moira Buffini
Montage: Mick Audsley
Art direction: Alan MacDonald
Muziek: Alexandre Desplat
Acteurs: Gemma Arterton, Roger Allam, Bill Camp
Speelduur: 111 minuten

za 22 jan 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2010 Cinema Paradiso.