Rsd do 17 & wo 23 aug 2000 The Talented Mr. Ripley -
Anthony Minghella
BoZ ma 21 & di 22 aug 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Voordat het nieuwe seizoen begint met wederom een schitterende avant-premiŤre, serveren we u een bijzonder smaakvol aperitief: The Talented Mr. Ripley (vijf Oscarnominaties).

De krap bij kas zittende opportunist Tom Ripley (Matt Damon) wordt door de rijke scheepsmagnaat Greenleaf gevraagd om zijn zoon Dickey (Jude Law) op te zoeken in ItaliŽ. Ripley moet hem ervan overtuigen terug naar huis te komen. Al snel weet deze fantastische leugenaar en bedrieger de sympathie
te winnen van Dickie en z'n vriendin Marge (Gwyneth Paltrow). Daarbij geniet Ripley met volle teugen van het luxueuze, 'zoete leven' dat Dickie en zijn vrienden leiden. Hij is niet bereid dat zomaar op te geven.

Onder regie van Anthony Minghella (The English Patient) ademt The Talented Mr. Ripley de sfeer uit van filmklassiekers uit de jaren vijftig. Het is dan ook niet vreemd dat Minghella tijdens het schrijven van het scenario beelden uit Fellini's La Dolce Vita en I Vitelloni voor ogen had. Dit meeslepende, spannende en prachtig in beeld gebrachte verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Patricia Highsmith. Een geweldige cast onder aanvoering van een voortreffelijke Matt Damon (Good Will Hunting), een verrassende Jude Law (eXistenZ, Wilde), een mooie Gwyneth Paltrow (o.a. Shakespeare in Love) en de Australische Cate Blanchett (Elizabeth) zorgen ervoor dat u in ieder geval niet bedrogen uitkomt.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

The talented mr. Ripley
Verenigde Staten, 1999
Productie: William Horberg, Tom Sternberg
Regie en scenario: Anthony Minghella
Camera: John Seale
Montage: Walter Murch
Art direction: Stefano Ortolani
Muziek: Gabriel Yared
Met: Matt Damon, Gwyneth Paltrow,
Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman
Kleur, 139 minuten
Distributie: RCV

25 mei 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.