Roosendaal do 28 jan 2010

Taking Woodstock - Ang Lee

Bergen op Zoom ma 1 feb 2010
Etten-Leur wo 3 feb 2010
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2010
- Scores 2009
- Scores 2008
- Scores 2007

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

De veelvuldig bekroonde Taiwanese regisseur Ang Lee is van alle markten thuis. Met films als Sense and Sensibility, Crouching Tiger Hidden Dragon, The Hulk en Brokeback Mountain laveert hij van genre naar genre. Zijn jongste project Taking Woodstock is wr iets heel anders.

Elliot verhuist van New York terug naar The Catskills om zijn ouders te helpen met hun bijna failliete motel. Het is een hopeloze zaak. Vader (Henry Goodman) zou de tent het liefst in de fik zetten en de enkele gast die wl in het motel wil logeren wordt weggeblaft door moeder (Imelda Staunton), die de oorlog nog heeft meegemaakt en vindt dat andere mensen dus niet zo moeten zeuren. Elliot stort zich dan maar op zijn jaarlijkse kunst-en cultuurfestival waarop gewoonlijk de plaatselijke blokfluitclub furore maakt. Als Elliot verneemt dat het nabijgelegen dorp Woodstock geen vergunning afgeeft voor een muziekfestival nodigt Elliot de producenten uit om eens in The Catskills te komen kijken. De vergunning is immers al binnen en het motel kan wel wat festivalbezoekers gebruiken. Een paar maanden later wordt het dorp overspoeld door een half miljoen hippies voor het meest legendarische concert ooit.

Officile homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
NRC

Taking Woodstock
Verenigde Staten, 2009, Engels gesproken
Productie: Ang Lee, James Schamus
Regie: Ang Lee
Scenario: James Schamus
Camera: Eric Gautier
Montage: Tim Squyres
Art direction: David Gropman
Muziek: Danny Elfman
Met: Demetri Martin, Imelda Staunton, Henry Goodman, Jonathan Groff
Speelduur: 110 minuten

16 dec 2009 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2009 Cinema Paradiso.