Rsd do 16 okt 2008

Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street - Tim burton

BoZ zo 19, ma 20 okt 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Regisseur Tim Burton, ook wel de Master of Darkness genoemd en bekend van onder meer Sleepy Hollow, Charlie and the Chocolate Factory, Big Fish en Corpse Bride is terug! Echtgenote Helena Bonham Carter en vaste acteur Johnny Depp zijn ook van de partij en zingen de sterren van de hemel. Ja, Johnny Depp kan zingen!

Sweeney Todd (Depp) is na vijftien jaar ballingschap terug in Londen en het is er een grote bende. In flashbacks zien we dat Todd's vorige leven er kleurrijk en gelukkig uitzag, maar nu heeft de man niets meer om vrolijk van te worden. De aanstichter van zijn ongeluk (Alan Rickman) is er bepaald niet op achteruit gegaan en Todd zint op wraak. Hij pakt zijn oude beroep van kapper op en zijn oude scheermes is nog steeds zo scherp als vroeger. Zingend snijdt hij keel na keel door van mannen die uiteindelijk in de pasteitjes van buurvrouw Lovett (Bonham Carter) belanden. Elke keel brengt hem een stapje dichter bij de man die hij moet hebben

Sweeney Todd is een bloederige, gitzwarte musical, prachtig gestileerd zoals alleen Tim Burton dat kan. Depp won voor zijn rol helaas niet de Oscar, maar nam wel een Golden Globe mee naar huis.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street
Verenigde Staten, 2007, Engels gesproken
Productie: Richard D. Zanuck, Walter Parkes, Laurie MacDonald, John Logan
Regie: Tim Burton
Scenario: John Logan, gebaseerd op de musical 'Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street' door Stephen Sondheim en Hugh Wheeler, een adaptatie van het boek 'Sweeney Todd' door Christopher Bond
Camera: Dariusz Wolski
Montage: Chris Lebenzon
Art direction: Dante Ferretti
Muziek en liedjes: Stephen Sondheim
Met: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen
Speelduur: 117 minuten

16 sept 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.