Rsd wo 17 nov 99 Sue - Amos Kollek  
BoZ di 16 nov 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film   

 


Sue is simpelweg de titel van een integere film over een eenzame vrouw van dertig plus in New York. Ze lijkt alles mee te hebben – ze is sympathiek, intelligent, heeft humor en is mooi – maar het leven zit haar tegen. Sue is zo wanhopig op zoek naar contact, dat ze zelfs haar borsten laat zien aan een zwerver in een park als-ie daarom vraagt.   

Voor Ab Zagt, filmcriticus van het Algemeen Dagblad, is Sue de meest onvergetelijke en opmerkelijke vrouwelijke hoofdrol van 1998. Dat is grotendeels te danken aan de kwetsbare vertolking door actrice Anna Thomson, met haar treurige oogopslag. Waarom Sue het niet lukt haar hoofd boven water te houden, wordt niet expliciet duidelijk gemaakt. Regisseur Amos Kollek geeft daar ook geen oplossing voor, om de doodeenvoudige reden dat die niet bestaat.

Sue, begeleid door flarden jazzmuziek, was te zien op het filmfestival van Rotterdam dit jaar, waarna de film een rondgang maakte langs de filmhuizen. In Berlijn werd Sue bekroond met de prijs van de internationale filmkritiek. 

IMDb
NRC Handelsblad
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant
Film is slechts licht in de duisternis

Sue
Verenigde Staten, 1998
Productie: Zach Habakuk, Osnat Shalev
Scenario en regie: Amos Kollek
Camera: Ed Talavera
Montage: Liz Gazzara
Geluid: Theresa Radka
Art direction: Charlotte Bourke
Muziek: Chico Freeman
Met: Anna Thomson, Matthew Powers, Tahnee Welch
Kleur, 90 minuten
Distributie: Filmmuseum

28 september 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.