Rsd wo 8 sept 99 Stepmom - Chris Columbus  
BoZ ma 6 sept 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Eerlijk gezegd hielden wij ons hart vast toen we vernamen dat Chris Columbus, de maker van Mrs. Doubtfire, Nine Months en Home Alone, plots met een dramatische film op de proppen kwam. Stepmom wijkt inderdaad sterk af van het hem meer vertrouwde komische genre, alhoewel hij ook in deze film niet vergeet om nu en dan even met dit lichtere genre te flirten.

Het huwelijk van Jackie en Luke loopt op de klippen als Luke intrekt in bij de jongere Isabel, een topfotografe die leeft voor haar werk. Met Lukes kinderen, Anna en Ben, kan ze niet goed overweg. De kinderen kiezen dan ook duidelijk partij voor hun moeder. Jackie vertelt aanvankelijk aan niemand dat ze vecht tegen kanker. Langzaam groeit het besef dat ze op een dag de zorg voor haar kinderen zal moeten overdragen en zich zal moeten verzoenen met Isabel.

Na Meet Joe Black en City of Angels is Stepmom opnieuw een film waarin de dood een hoofdrol speelt, maar nu zonder een gefantaseerd hiernamaals. Stepmom wordt overeind gehouden door de rivalen Susan Sarandon (Dead Man Walking) en Julia Roberts (o.a. Pretty Woman, Notting Hill). Het is nog zomer, maar deze avond houden we het waarschijnlijk niet droog.

Chris Columbus, VS, 1998, kleur, 124 minuten

STEPMOM official homepage
Internet Movie DataBase
Telegraaf

16 juli 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.