Rsd do 24 mrt 2005 The Snow Walker - Charles Martin Smith
BoZ ma 28 mrt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


The Snow Walker is het bijzondere verhaal van twee mensen uit verschillende culturen die proberen de Canadese ijsvlakte te trotseren. Charles Martin Smith baseerde zijn film op het korte verhaal Walk Well My Brother van Farley Mowat.

De roekeloze piloot Charlie Halliday, die zijn strepen verdiende in de Tweede Wereldoorlog, ontsnapt op het nippertje aan de dood, wanneer zijn vliegtuig crasht in het desolate Canadese landschap. Zijn enige overlevingskans is zijn passagier, de jonge Eskimovrouw Kanaalaq. Met haar hulp weet Charlie zijn vooroordelen aan de kant te schuiven en zich aan te passen aan de toendra.

In The Snow Walker word je als kijker aan het denken gezet over de arrogante westerse houding ten opzichte van minderheden. Wie zich meer openstelt voor anderen, zal het beste uit beide culturen naar boven halen. De prachtige natuurbeelden zijn een genot voor het oog. The Snow Walker was de publiekswinnaar op het Method Fest Independent Film Festival in Burbank, Californië en werd bekroond met zes Leo Awards (de Canadese Oscar). Een aanrader voor iedereen die vorig jaar het Alaskafestival bezocht.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

The Snow Walker
Canada, 2003
Speelduur:103 minuten
Productie: Robert Merilees
Regie en scenario: Charles Martin Smith
Camera: Paul Sarossy, Jon Joffin, David Connell
Montage: Alison Grace
Muziek: Mychael Danna
Met: Barry Pepper, Annabella Piugattuk, James Cromwell, Robin Dunne, Kiersten Warren
Distributie: Cinemien

11 februari 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.