Rsd do 25 jan 2001
do 28 juni 2001
Snow falling on cedars - Scott Hicks
BoZ ma 29 jan 2001
ma 2 & di 3 juli 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Met een score van 8,90 en een uitverkochte zaal is Snow Falling On Cedars de eerste van drie succesfilms die we deze zomer herhalen. In augustus kunt u alsnog (of nog eens) genieten van Himalaya en Billy Elliot, waarmee we tevens de voorlopige top drie van onze publieksenquête 2001 compleet hebben.

Shine, de vorige film van Scott Hicks, was in 1997 een overtuigende publiekswinnaar. Met de verfilming van de gelijknamige bestseller van David Guterson leverde de Australische regisseur opnieuw een zeer sfeerrijke, ontroerende film af.

Mist hangt in dikke flarden over het mooie eiland San Piedro. Het is negen jaar na de Tweede Wereldoorlog als een dode schipper in de netten van zijn vissersboot wordt aangetroffen. Verdenkingen worden al gauw beschuldigingen en men wijst een dader aan: de Japans-Amerikaanse visser Kazuo Miyamoto. De journalist Ismail Chambers, die de rechtszaak verslaat, komt oog in oog te staan met zijn grote jeugdliefde. Het is Hatsue, de vrouw van de verdachte. Door haar wordt hij gedwongen met zijn verleden af te rekenen.

Snow Falls On Cedars is een film over leven en dood, liefde en verraad, passie en pijn, vergiffenis en schuld, gerechtigheid en waarheid. Het prachtige camerawerk en de vertolkingen van o.a. Ethan Hawke (bekend van Great Expectations, Before Sunrise) en Max von Sydow zijn imponerend.

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf

Snow Falling on Cedars
Verenigde Staten, 1999
Productie: Ronald Bass
Regie: Scott Higgs
Scenario:
David Guterson (boek) en Ronald Bass
Camera: Robert Richardson
Montage: Hank Corwin
Muziek: James Newton Howard
Met: Ethan Hawke, Youki Kudoh, Max van Sydow e.a.
Kleur, 133 minuten

28 november 2000/15 mei 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.