Rsd do 12 apr 2001 Snatch - Guy Ritchie
BoZ ma 16 apr 2001 21.00
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Guy Ritchie is misschien wel bekender als echtgenoot van Madonna dan als filmregisseur. Madonna kennende, moet het om een trendy figuur gaan en dat is Ritchie ook. Drie jaar geleden scoorde deze videoclipregisseur een vette hit met zijn filmdebuut Lock, Stock And Two Smoking Barrels, waarin domme kruimeldieven het aan de stok kregen met keiharde criminelen. Belangrijker dan het niet na te vertellen verhaal waren de razendsnelle montage, de aanstekelijke dialogen in plat Cockney-Engels, de hippe soundtrack en de kopstoten van ‘voetbalbeul’ Vinnie Jones. Een nieuwe Tarantino was geboren, maar dan met Brits paspoort.

Snatch zit in hetzelfde straatje als Ritchies filmdebuut, wat een feest moet zijn voor de fans van Lock, Stock. Dit keer hebben klungelige criminelen het gemunt op een kapitale diamant, waarbij ze verzeild raken in de illegale bokswereld van Londen. Allerlei kleurrijke, schimmige personages passeren de revue, onder wie Tooth Tony (wederom ex-voetballer Vinnie Jones) en Brad Pitt die er een eigen, niet verstaanbaar taaltje op nahoudt als Ierse zigeuner en en passant zijn rol van ‘vuistvechter’ uit Fight Club op de hak neemt. "Wie niet tot de Guy Ritchie-fanclub behoort, loopt het risico te bezwijken onder het doorlopende bombardement van stilistische vondsten en ironische knipogen", meent De Filmkrant. Fans daarentegen kunnen hun lol niet op met de regisseur die "steeds hip en gevat uit de hoek komt met opmerkelijke camerastandpunten, onverwachte slow-motions en plotselinge freeze-frames."

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC
Parool
Telegraaf
Volkskrant
De Filmkrant

Snatch
Engeland/Verenigde Staten, 2000
Productie: Matthew Vaughn
Regie en scenario: Guy Ritchie
Camera: Tim Maurice-Jones
Montage: Jon Harris
Art direction: Hugo Luzic-Wyhowski
Muziek: John Murphy
Met: Benicio del Toro, Dennis Farina, Alan Ford, Brad Pitt, Jason Statham
Kleur, 104 minuten
Distributie: Columbia TriStar

17 maart 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.