Rsd wo 3 nov 99 Sliding Doors - Peter Howitt  
BoZ ma 1 nov 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film   

 


Als de deuren van de metro zich sluiten zijn er twee mogelijkheden: je hebt het gehaald of niet. Dat kan veel uitmaken. Als Helen, een zojuist ontslagen jonge pr-manager, de metro haalt, ontmoet ze een aantrekkelijke nieuwe vlam en betrapt thuisgekomen haar man in bed met een ander. Als de deuren zich echter voor haar neus sluiten sleept het huwelijk zich moeizaam voort en wordt ze serveerster. Deze twee, slechts door het toeval gescheiden verhalen worden dwars door elkaar verteld, waarbij de kijker steeds aan het kapsel van Helen kan herkennen in welke versie we zitten.

Het verhaal vertoont qua thematiek (het toeval) sterke overeenkomsten met het onlangs vertoonde Lola rennt van Tom Tykwer en Blind Chance van Kieslowski. De uitwerking is echter totaal anders. Sliding Doors is een lichtvoetige, romantische sfeertekening van het Londense yuppie-leven en zal de vele liefhebbers van Notting Hill zeer aanspreken. De film wordt gedragen door het spel van de veelzijdige Gwyneth Paltrow (Shakespeare in Love), die er als Amerikaanse ongelofelijk knap in slaagt een echte Engelse neer te zetten.

NRC
Volkskrant
Telegraaf
Parool
International Movie Database

Sliding Doors
GB/VS
, 1998
Regie en scenario: Peter Howitt
Productie: Helen Booth
Camera: Remi Adefarasin
Montage: John Smith
Muziek: David Hirschfelder
Met: Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch e.a.
Kleur, 105 minuten

 

27 september 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright 1999 Filmhuis Roosendaal.