Rsd wo 18 okt 2000 Shower - Zhang Yang
BoZ di 17 okt 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 2000

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het publiek bij Filmfestival Rotterdam scheurde Shower tot beste film uit het imposante aanbod aldaar. Het is dan ook een hartverwarmende, sympathieke film over gewone mensen en hun herkenbare problemen van alledag.

Het verhaal speelt in een totaal onthaast traditioneel badhuis in Beijing, waarin een stel bejaarde mannen elkaar treffen, wat kletsen, kibbelen, spelen en daarbij flink geschrobd worden. De oude eigenaar wordt geholpen door zijn vrolijke, zwakbegaafde zoon. De relatie met Da Ming, de andere zoon, is vertroebeld. Met een smoes wordt hij terug naar huis gelokt. Da Ming vindt dat hele badhuis maar een achterhaalde, ouderwetse bedoeling, en wil dat zijn vader het verkoopt. Maar Da Ming blijft hangen en wordt verleid door de charmes van het badhuis en de mensen die er komen.

Shower is een hele lieve film, die veel milde humor plaatst tegenover momenten van ontroering. Het is een nostalgische feelgoodmovie, met veel onvergetelijke bejaarde typetjes. Bijna om bij weg te zwijmelen. De film is kleinschalig uitgebracht omdat het grote publiek niet naar Chinese films komt. Hoe onterecht dit is kunt U zien.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Volkskrant
De Filmkrant

Shower (Xizhao)
China, 1999
Productie: Peter Loehr
Regie: Zhang Yang
Scenario: Zhang Yang, Liu Fen Dou, Huo Xin, Diao Yi Nan, Cai Xiang Jun
Camera: Zhang Jian
Montage: Yang Hong Yu
Muziek: Ye Xiao Gang
Geluid: Lai Qi Zhan
Art direction: Tian Meng
Met: Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang Wu, He Zheng
Kleur, 92 minuten
Distributie: C Films

19 aug 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.