Rsd wo 5 okt 2005 Shall We Dance - Peter Chelsom
BoZ zo 2 ,di 4 okt 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Shall We Dance is een remake van een Japanse film uit 1996, die daar een enorme hit was. Veel mannen herkenden zich in het hoofdpersonage: een hardwerkende, ernstige kantoorman die zich in zijn vrije tijd overgeeft aan wellustige danspassen.

Een man van middelbare leeftijd gaat niet zomaar op dansles, daar moet iets achter zitten. De man in kwestie, John Clark (Richard Gere), verbergt zijn nieuwe hobby stijldansen dan ook voor zijn gezin, met als gevolg dat zijn toegewijde echtgenote (Susan Sarandon) achterdochtig wordt en zelfs een privédetective inhuurt om achter de waarheid te komen.

U raadt het al, we hebben het hier over een superromantische en tegelijkertijd komische film. Er is veel aandacht voor warmbloedige dansen als de tango en de paso doble. De mooie Jennifer Lopez loopt er rond, de film zit vol aanstekelijke muziek en aan het eind heeft een uitgebluste man weer zin in het leven. Shall We Dance is onbekommerd genieten van film én stijldansen.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Shall We Dance
Verenigde Staten 2004, Engels gesproken
regisseur: Peter Chelsom
Camera: John de Borman
Componisten: John Altman, Gabriel Yared
Scenario: Audrey Wells
Acteurs: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Bobby Cannavale
Speelduur: 106 minuten

11 sept 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.