DONDERDAG 6 MAART 1997, AANVANG 20:30 UUR
SECRETS AND LIES - MIKE LEIGH

Confrontatie tussen blanke moeder en zwarte dochter

In tegenstelling tot vorige films van Mike Leigh als Life Is Sweet  en Naked, is SECRETS AND LIES opmerkelijk optimistisch van toon. Toch stelt Mike Leigh ook  weer in deze film de sores van alledaagse mensen centraal.

In SECRETS AND LIES gaat het vooral om de  relatie tussen twee vrouwen: Cynthia en Hortense. Cynthia is een enigszins labiele, blanke vrouw van middelbare leeftijd. Als zij wordt opgeschrikt door een telefoontje van Hortense, haar zwarte dochter die ze lang geleden aan adoptie-ouders heeft afgestaan, durft ze de confrontatie aanvankelijk niet aan. Als het later toch tot een ontmoeting tussen moeder en dochter komt, brengt dat emotionele schokgolven teweeg die ook het leven van de andere familieleden in beroering brengt. Uiteindelijk blijkt dat iedereen wel iets voor elkaar te verbergen heeft.


SECRETS AND LIES gaat over het beeld dat wij van onszelf hebben en hoe wij dat ondergaan. Hoe mensen naar elkaar kijken. In het zoeken naar de eigen identiteit houdt Mike Leigh ons een spiegel  voor. Een niet onverdienstelijke spiegel, want SECRETS AND LIES was het afgelopen jaar de grote winnaar op het Filmfestival van Cannes. Mike Leigh mocht er de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen en Brenda Blethyn (Cynthia)  werd onderscheiden als beste actrice. En dan zijn tot dusver de Oscars nog niet uitgereikt.

Secrets and  Lies, Groot-Brittannië, 1995, kleur, 142 minuten.


Deze pagina is het laatst gewijzigd op 2 Maart 1997.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1997 Filmhuis Roosendaal.