Rsd do 14 feb 2008

La sconosciuta - Giuseppe Tornatore

BoZ di 19 feb 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Eindelijk weer een film van Giuseppe Tornatore, de held van onze filmclub. Híj maakte in 1988 namelijk de betoverend mooie film Cinema Paradiso, waar we onszelf naar vernoemden. In 1998 vertoonden we zijn Legend of 1900 en in 2000 Malèna, maar daarna bleef het akelig stil rond de regisseur. Nu is hij terug met het thrillerachtige sociaal drama La Sconosciuta (de onbekende vrouw), waarmee hij breekt met zijn oeuvre van romantische feelgoodfilms.

De Oekraïense Irena is in een stad in Noord-Italië op zoek naar werk. Een portier van een sjiek appartementencomplex helpt haar aan een baantje als schoonmaakster van de trappen, in ruil voor een deel van haar salaris. Maar Irena lijkt maar één doel te hebben: ze wil koste wat kost aan de bak komen bij de rijke Adaches, goudsmeden die in het trappenhuis wonen. Wanneer hun kindermeisje op mysterieuze wijze van de trap valt, kan Irena mooi haar plaats innemen. Verdacht fanatiek stort ze zich op de opvoeding van Tea.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

La sconosciuta
Italië, 2006, Italiaans gesproken
Productie: Laura Fattori
Regie: Giuseppe Tornatore
Scenario: Giuseppe Tornatore, Massimo De Rita
Camera: Fabio Zamarion
Montage: Massimo Quaglia
Muziek: Ennio Morricone
Met: Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Clara Dossena
Speelduur: 118 minuten

17 jan 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.