Rsd do 15 mei 2003

Voorpremière:
Satin Rouge -
Raja Amari

BoZ zo 18 & ma 19 mei
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Schuchtere huisvrouw wordt sensuele buikdanseres. Over deze opmerkelijke metamorfose gaat Satin Rouge, het bekroonde speelfilmdebuut van de Tunesische cineaste Raja Amari. Zij groeide op in Frankrijk, volgde er een opleiding literatuur en maakte korte films. Satin Rouge is behalve een sensuele, gevoelige dansfilm - een must voor liefhebbers van oriŽntaalse dans! - een film over de sociale schijnheiligheid in TunesiŽ.

Lilia, een uitstekende rol van de Palestijnse actrice Hiam Abbass, is een eenzame, maar 'fatsoenlijke' weduwe. Ze woont in Tunis, waar ze haar opstandige tienerdochter Salma opvoedt. Als Lilia Salma ervan verdenkt dat ze iets heeft met een nachtclubmuzikant, gaat ze op onderzoek uit. Zo belandt ze in een onbekende, exotische wereld vol Rubensachtige buikdanseressen en nachtelijke gelukszoekers. Moe van het leven als huisvrouw in de schaduw van haar overleden man en dochter, ontdekt Lilia al dansend zichzelf. Maar ze laat zich niet helemaal gaan, traditionele waarden blijft ze trouw.

Met dit sensuele vrouwenportret toont Amari aan hoe moeilijk het is om als vrouw een plaats te verwerven in een maatschappij waar angst heerst om beoordeeld en veroordeeld te worden.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Satin Rouge
TunesiŽ/Frankrijk, 89 minuten
Regie: Raja Amari
Productie: ADR Productions, Nomadis Images, Alain Rozenas
Camera: Diane Baratier
Editor: Pauline Dairou
Geluid: Frederic de Ravignan
Distributie: Cinemien

10 april 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.