Bergen op Zoom ma 14 apr 2014

Samsara - Ron Fricke

Roosendaal wo 16 apr 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het woord Samsara is Sanskriet voor Ďhet eeuwig draaiende rad van het levení. Een thema waar Ron Fricke wel chocola van weet te maken. Als cameraman was hij verantwoordelijk voor de overrompelende beelden van Koyaanisqatsi, met de hypnotiserende muziek van Philip Glass, weet u nog wel? Samsara is weer zoín indrukwekkende, overrompelende belevenis. Over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriŽle landschappen en natuurwonderen. Alles in de mooist denkbare beeldkwaliteit.

Zonder dialoog of beschrijvende teksten is Samsara bepaald geen traditionele documentaire. Wel is het een kunstwerk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek. Het oude en het moderne worden voortdurend vermengd en vormen zo een uitnodiging om een eigen interpretatie te geven aan deze prikkelende spirituele reis over de wereld.

In Roosendaal maakt de voorstelling ook deel uit van het programma van Spirit in Roosendaal en zal Marjeet Verbeek een korte inleiding verzorgen.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Samsara
VS 2011, niet gesproken
Regie en camera: Ron Fricke
Montage: Ron Fricke, Mark Magidson
Muziek: Michael Stearns, Lisa Gerrard, Marcello De Francisi
Speelduur: 100 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.