Rsd do 24 juni 2004 The Runaway Jury - Gary Fleder
BoZ zo 27, ma 28 juni
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De in vlotte thrillers als Kiss the Girls en Don't Say a Word gespecialiseerde Gary Fleder realiseerde met Runaway Jury een uitstekende rechtszaakthriller, gebaseerd op een bestseller van John Grisham. Net als zijn vorige verfilmde werken (The Rainmaker, The Client en The Firm) levert dit wederom een boeiend schouwspel op met uitstekende vertolkingen.

Gene Hackman is een meedogenloze jury-consultant, die voor een revolutionair proces een jury moet selecteren. Hij deinst voor niets of niemand terug. Als het proces eenmaal begonnen is, blijkt dat de selectie van één jurylid voor de nodige problemen kan zorgen. Hackman komt in een situatie terecht, waaruit blijkt dat hij zijn tegenstanders toch niet zo goed kent als hij in eerste instantie had gedacht.

Met Oscar-winnaars Dustin Hoffman en Gene Hackman - overigens voor het eerst samen te zien - ben je verzekerd van een goede thriller. Andere mooie rollen zijn er voor John Cusack (o.a. High Fidelity) en vooral de sneaky Rachel Weisz (About a Boy), die het Hackman en Hoffman knap lastig weten te maken. Ruim twee uur spanning als ontspanning!

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Xi online

Runaway Jury
VS, 2003, 127 minuten
Regie: Gary Fleder
Scenario: Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland en Matthew Chapman naar boek van John Grisham
Productie: Gary Fleder, Christopher Mankiewicz, Arnon Milchan
Camera: Robert Elswit
Muziek: Christopher Young
Met: John Cusack, Gene Hackman, Dustin Hoffman, Rachel Weisz

7 mei 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.