Rsd wo 26 maart 2003 The Road to Perdition - Sam Mendes
BoZ zo 23 & di 25 mrt
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Michael Sullivan (Tom Hanks) is de gevreesde rechterhand van maffiabaas John Rooney (Paul Newman). Toegewijd voert hij het vuile werk uit voor de man die hem als wees opnam en hem behandelde als zijn eigen zoon. Thuis is hij de voorbeeldige huisvader. Zijn kinderen zien tegen hem op en weten niets van hun vaders werk. Sullivan wil dan ook kost wat kost zijn zoons behoeden voor het maffialeven. Maffiabaas Rooney heeft nog een echte zoon, Connor, een geslepen figuur die zijn vader de nodige kopzorgen geeft. Zijn onbeheerste gedrag leidt tot een afrekening waarbij per ongeluk ook Sullivans oudste zoon Michael jr. aanwezig is. Dit leidt tot een kettingreactie met dramatische gevolgen.

De Britse regisseur Sam Mendes (American Beauty) neemt uitgebreid de tijd om de verschillende vader-zoonrelaties uit te spitten. Tom Hanks is de ideale figuur om de onafwendbaarheid van zijn lot te verbeelden, en Paul Newman - good guy sinds jaar en dag - maakt van de maffiabaas een man met hart voor zijn mensen. Road to Perdition is gebaseerd op een stripverhaal. Het is een prachtig drama geworden, schitterend gefotografeerd, goed voor één van de in totaal zes Oscar-nominaties. Een bijna ouderwets rijke Hollywood-productie, met formidabele acteurs en meeslepende muziek.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

The road to perdition
Verenigde Staten, 2002
Productie: Dean Zanuck, Richard Zanuck, Sam Mendes
Regie: Sam Mendes
Scenario: David Self naar het stripverhaal van Max Allan Collins en Richard Piers Rayner
Camera: Conrad Hall
Montage: Jil Bilcock
Art direction: Dennis Gassner
Muziek: Thomas Newman
Met: Tom Hanks, Paul Newman, Tyler Hoechlin, Jude Law, Daniel Craig, Jennifer Jason Leigh, Stanley Tucci
Kleur, 117 minuten
Distributie: Fox

9 februari 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.