Rsd do 13 nov 2003 Ripley's Game - Liliana Cavani
BoZ ma 17 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ripley's Game is de vierde verfilming van een deel uit de Ripley-serie van Patricia Highsmith. Misschien herinnert u zich The Talented Mr. Ripley, die we een paar jaar geleden vertoonden. Het boek Ripley's Game uit 1974 werd eerder door Wim Wenders verfilmd onder de titel Der amerikanische Freund. In de nieuwe versie speelt John Malkovich de typerende antiheld Tom Ripley, die je als lezer en kijker altijd dwingt met hem mee te leven, hoe verwerpelijk zijn gedrag als hautaine dandy en koelbloedig moordenaar ook is.

Ripley woont met zijn vrouw in een prachtige villa waar hij het decadente leven van een kunsthandelaar leidt. Wanneer hij erachter komt dat een aan leukemie lijdende vriend, lijstenmaker Jonathan Trevanny, hem afschildert als een snob met teveel geld en geen smaak, besluit hij wraak te nemen. Trevanny wordt gedwongen een moord te plegen, en komt zo terecht in de wereld van de Russische maffia. Als Trevanny zelf slachtoffer dreigt te worden komt Ripley hem te hulp. Hij houdt de touwtjes in het spel dat hij gestart is strak in handen. Zo ontaardt het in een harde strijd tegen de gangsters.

Regisseuse Liliana Cavani (The Nightporter) heeft de film geplaatst in het pittoreske Noord-ItaliŽ, hetgeen de sfeer van luxe en decadentie nog eens extra benadrukt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Ripley's game
Verenigde Staten/Italië/Engeland, 2002
Productie: Ileen Maisel, Simon Bosanquet, Riccardo Tozzi
Regie: Liliana Cavani
Scenario: Charles McKeown, Liliana Cavani
Camera: Alfio Contini
Montage: Jon Harris
Art direction: Francesco Frigeri
Muziek: Ennio Morricone
Met: John Malkovich, Dougray Scott, Ray Winstone, Lena Heady, Chiara Caselli
Kleur, 110 minuten
Distributie: RCV

7 oktober 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.