Rsd do 13 apr 2000
wo 19 apr 2000
Random Hearts - Sidney Pollack
BoZ ma 17 apr 2000
di 18 apr 2000
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Sydney Pollack is een door de wol geverfde regisseur die grote films op zijn naam heeft staan, zoals Out of Africa, Tootsie en The Firm. Af en toe maakt hij een kleine, persoonlijke film. Random Hearts is er zo een, een ongewoon liefdesdrama met Harrison Ford en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen. "Ik vroeg me al jaren af waarom bedrogen worden door je geliefde erger is dan doodgaan",  aldus Pollack.

De levens van een politieman en een politica kruisen elkaar, doordat hun echtgenoten omkomen bij een vliegtuigongeluk. Na speurwerk blijkt dat hun geliefden een verhouding met elkaar hadden. Door de ontdekking van dit overspel komt hun leven in een ander daglicht te staan. Ze vinden troost in elkaars armen. Maar eigenlijk beginnen ze aan een onmogelijke relatie, waarbij allerlei emoties de revue passeren: verdriet, rouw, lust, wraak op hun overleden partners, boosheid en liefde.

Sydney Pollack was pas zelf nog op het witte doek te zien: in Eyes Wide Shut van Stanley Kubrick, als de man die een hoertje met een overdosis aan drugs in zijn kamer vindt. Qua tempo en zeker qua thematiek hebben beide films met elkaar te maken. Ging Eyes Wide Shut vooral over het worstelen met overspelige gedachtes, in Random Hearts staan de gevolgen van overspel centraal. Ook wordt de vraag opgeroepen in hoeverre we onze levenspartners echt kennen.

OfficiŽle site
Internet Movie Database
Het Parool
De Telegraaf
De Filmkrant

Random hearts
Verenigde Staten, 1999
Productie: Sydney Pollack, Marykay Powell
Regie: Sydney Pollack
Scenario: Kurt Luedtke, gebaseerd op de gelijknamige roman van Warren Adler
Camera: Philippe Rousselot
Montage: William Steinkamp
Art direction: Barbara Ling
Muziek: Dave Grusin
Met: Harrison Ford, Kristin Scott Thomas, Charles S. Dutton, Bonnie Hunt, Dylan Baker
Kleur, 129 minuten
Distributie: Columbia TriStar Films

7 maart 2000 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2000 Filmhuis Roosendaal.