Rsd do 30 jan & wo 5 feb 2003 Ramses - Peter Fleury
BoZ zo 2, ma & di 3 feb 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De openingsfilm en winnaar van het Nederlands Film Festival, het ontroerende portret van Ramses Shaffy, gemaakt door zijn buurjongetje uit de wilde zestiger jaren in Amsterdam. Op zijn 69ste woont Shaffy als gevolg van zijn heftige levensstijl in een verzorgingstehuis, maar aan intensiteit heeft hij niet ingeboet, zo blijkt vooral als hij achter de piano zit.

Naast Ramses zelf worden intimi, die hem veelal nog steeds bezoeken, geïnterviewd. Joop Admiraal, Kitty Courbois, Liesbeth List, Shireen Strooker en Louis van Dijk vertellen over hun ervaringen met het fenomeen. Vergeetachtig en warrig als hij tegenwoordig is, komt hij ook nog vaak verrassend scherp en humoristisch uit de hoek. De verhalen worden geïllustreerd met archiefbeelden.

De ondertitel van de film, Où est mon prince?, zijn de woorden van de moeder van Ramses, als ze uit Frankrijk opbelde naar zijn adoptieouders. Achtergelaten in Nederland voelde hij zich altijd een buitenstaander. Deze muzikale documentaire geeft op subtiele wijze uiting aan dit gevoel, dat de basis was voor een uniek kunstenaarsleven.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Ramses, Où est mon prince
Nederland, 2002
Productie: Niek Koppen, Jan de Ruiter, Renée van der Grinten, Selfmade films
Regie en scenario: Pieter Fleury
Scenario: Rob Dawber
Camera: Sander Snoep
Montage: Michiel Reichwein
Kleur, 70 minuten
Met Ramses Shaffy, Liesbeth List, Joop Admiraal e.a.

4 januari 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.