Roosendaal do 1 dec 2011

Rabat - Victor Ponten en Jim Taihuttu

Bergen op Zoom zo 4, di 6 dec 2011
Etten-Leur wo 7 dec 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Nasrdin Dchar gaf de belangstelling voor de roadmovie Rabat een flinke oppepper met zijn dankspeech bij het ontvangen van het Gouden Kalf voor beste acteur. Een terechte waardering voor deze eerste speelfilm van de onafhankelijke productiemaatschappij Habbekrats, tot Rabat vooral bekend van videoclips voor Nederlandse hiphop acts.

Nadir (Dchar) gaat voor zijn vader een oude taxi naar de Marokkaanse hoofdstad Rabat brengen, als cadeautje voor een oom. Tegen zijn zin gaan zijn twee vrienden mee omdat ze toch niks beters te doen hebben. De drie hebben het plan samen een eettent te beginnen met een “revolutionair concept”. Leuk om over te fantaseren, maar Nadir is niet meer zo enthousiast. Dat hij iets verbergt is wel duidelijk. De reis wordt een reeks van ontmoetingen die veel ophelderen over de relatie tussen de drie vrienden en Nadir duidelijk maken welke keus hij moet maken in zijn leven.

Zoals het een roadmovie betaamt staat de reis symbool voor een persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersonen. Rabat is een mooi verhaal over vriendschap, verbondenheid met familie en volwassen worden. Een innemende mix van humor en drama, vol mooie landschappen en boeiende karakters.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Filmkrant
Officiële website

Rabat
Nederland 2011, Nederlands, Aracbisch, Frans en Spaans gesproken
Productie en regie: Jim Taihuttu, Victor Ponten
Camera: Lennart Verstegen
Scenario: Jim Taihuttu, Victor Ponten
Art director: Lieke Scholman
Acteurs: Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi, Marwan Chico Kenzari, Stéphane Caillard
Speelduur: 86 minuten

12 nov 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.