Bergen op Zoom zo 7, ma 8, di 9 dec 2014

Pride - Matthew Warchus

Roosendaal do 4, wo 10 dec 2014
Etten-Leur wo 10 dec 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het zijn de jaren van Thatcher: mijnen moeten sluiten en stakingen worden met harde hand gebroken. In Londen besluit een groepje homo's en lesbiennes de mijnwerkers een hart onder de riem te steken: de ene minderheid ondersteunt de andere, samen voor gelijke rechten. Probleem is aansluiting te vinden bij de mijnwerkersbonden. Die zitten namelijk niet te wachten op hulp uit de homowereld. Uiteindelijk komen ze in Wales terecht, in het dorpje Onllwyn, waar men niet weet wat de afkorting LGSM betekent. Ondanks de grote verschillen en onderlinge problemen ontstaat een bijzondere band.

De Engelsen hebben het patent op feelgoodfilms van hoog niveau. Met een realistisch randje en een uitstekende spelerscast weten ze keer op keer de harten van het grote publiek te vinden.

Pride ent zich op de historische gebeurtenissen rondom de voorgenomen sluiting van 22 kolenmijnen in 1984 en doet denken aan The Full Monty, Brassed Off en Made in Dagenham.

De voorstellingen in Bergen op Zoom vinden in samenwerking met Amnesty International plaats bij gelegenheid van de internationale dag van de rechten van de mens. U kunt dan uw steun betuigen door een petitie te tekenen.

Internet Movie Database
Film1
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Pride
VK 2014, Engels gesproken
Regie: Matthew Warchus
Scenario: Stephen Beresford
Acteurs: Ben Schnetzer, Jim McManus, George MacKay, Monica Dolan, Matthew Flynn, Andrew Scott
Speelduur: 120 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.