Rsd do 12 apr 2007

The Prestige - Christopher Nolan

BoZ zo 15, di 17 apr 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Iedere grote magische truc bestaat uit drie delen: the pledge, waar de illusionist een gewoon ding presenteert dat natuurlijk helemaal niet gewoon is. Dan the turn, waar de illusionist het gewone ding iets ongewoons laat doen. The prestige is het derde deel, waar de echte magie aan te pas komt: het geheim van de truc.

Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale) zijn rivaliserende illusionisten in het Londen van de vorige eeuwwisseling. Maar wat begint als onschuldige concurrentie wordt al gauw een felle strijd waarin ze elkaars leven en dat van anderen op het spel zetten om elkaars magische geheimen te doorgronden. Christopher Nolan, die wereldwijd doorbrak met zijn geniale thriller Memento, vertelt met the Prestige opnieuw een duizelingwekkend, verwarrend verhaal dat de kijker heen en weer laat schieten tussen schijn en werkelijkheid, magie en wetenschap. Twee belangrijke bijrollen worden vervuld door Michael Caine als leermeester van de jonge illusionisten en Scarlett Johansson als charmante, maar geslepen assistente. David Bowie schittert als de elektriciteitsgeleerde Tesla. Die kan pas echt toveren.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

The Prestige
Verenigde Staten/Engeland, 2006
Productie: Aaron Ryder, Emma Thomas, Christopher Nolan
Regie: Christopher Nolan
Scenario: Christopher Nolan, Jonathan Nolan
Camera: Wally Pfister
Montage: Lee Smith
Art direction: Kevin Kavanaugh
Met: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie
Kleur, 128 minuten

25 mrt 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.