Presque rien - Sébastien Lifshitz
BoZ zo 16 nov 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De TGV dendert van Parijs naar de Bretonse kust, een pittoresk, slaperig plaatsje vlakbij Nantes. Aan boord een magere, verlegen jongen: Mathieu. Hij brengt zoals gewoonlijk de vakantie door in het buitenhuis van de familie. Hij helpt zijn depressieve moeder en verdraagt zijn bemoeizuchtige oudere zus en vinnege jongere zus.

Op het strand ontdekt hij Cedric, een knappe iets oudere jongen. Hij weet al langere tijd dat hij homoseksueel is, maar Mathieu begint dat pas te ontdekken. Tussen de twee ontwikkelt zich al snel een romance en een warme zomer vol geluk volgt. Na een moeizame start weet Cedric ook het vertrouwen van Mathieu's familieleden te winnen. Dan gaat er iets mis. Jaren later reist Mathieu terug naar de kust om uit te zoeken wat er nu prescies is gebeurd.

In deze heerlijke film is een glansrol weggelegd voor Stephane Rideau die perfect is als de agressieve maar gegelijk kwetsbare Cedric.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Presque rien
Frankrijk, 2000, 100 minuten
Regie: Sébastien Lifshitz
Scenario: Sébastien Lifshitz, Stéphane Bouquet
Met: Jeremie Elkaim, Stéphane Rideau

7 oktober 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.