Rsd wo 18 jan 2006

Les Poupées russes - Cédric Klapisch

BoZ ma 16 jan 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Cinema Paradiso bracht al eerder L'Auberge Espanole, een aanstekelijke komedie over het studentenleven in Barcelona. Met Les Poupées russes krijgt deze film een minstens zo aanstekelijk vervolg en gelukkig hoef je het eerste deel niet eens gezien te hebben.

Xavier (Romain Duris) is inmiddels geen student meer en terug in Frankrijk. Nu hij net 30 is, is hij naarstig op zoek naar de ware liefde en de ideale baan. In de tussentijd past hij op het zoontje van zijn ex Martine (Audrey Tatou). Xavier heeft echter een nogal eigenaardige manier van omgaan met vrouwen en daar snijdt hij zichzelf regelmatig mee in de vingers. Alleen zijn lesbische maatje Isabelle (Cécile De France) lijkt hem te tolereren en biedt hem onderdak aan.Werk vinden lukt ook niet, vooral omdat Xavier niet zit te wachten op een kantoorbaan. Hij droomt ervan met schrijven zijn brood te verdienen. Ondertussen worstelt hij nog steeds met vrouwen die komen en gaan en daardoor leert Xavier eindelijk dat je in een relatie soms compromissen moet sluiten. En dat je de ander soms moet vergeven, maar of dat Xavier zijn droomvrouw brengt?

In tegenstelling tot Amerikaanse films in hetzelfde genre is Les Poupées russes grappig zonder plat te zijn, romantisch zonder zoetsappig te zijn en sexy zonder vulgair te worden. Een aanrader voor iedereen die ooit verliefd is geweest, dit nog steeds is, of dit heel graag wil worden!

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Filmkrant

Les poupées russes
Frankrijk/Engeland, 2005
Productie: Matthew Justice, Bruno Levy
Regie en scenario: Cédric Klapisch
Montage: Caroline Dulac
Camera: Dominique Colin
Muziek: Loïc Dury, Laurent Levesque
Art direction: Marie Cheminal
Met: Romain Duris, Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile De France, Kevin Bishop
Speelduur: 125 minuten
Distributie: 1 More Film

10 dec 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.