Roosendaal wo 13 apr 2011

Poetry - Lee Chang-Dong

Bergen op Zoom di 12 apr 2011
Etten-Leur wo 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Mija is een aparte. Op het eerste gezicht lijkt het een wat deftige oude dame, maar in werkelijkheid moet ze elke cent omdraaien. Ze heeft de zorg over haar luie chagrijnige kleinzoon die niets anders doet dan eten, slapen, tv kijken en bellen. Om de huur te kunnen betalen doet ze het huishouden bij een nukkige gehandicapte bejaarde. Ze verzorgt hem liefdevol, maar eigenlijk is het werk veel te zwaar voor haar oude lijf.
Als Mija te horen krijgt dat ze dement raakt gaat ze niet bij de pakken neer zitten. Ze geeft zich op voor een cursus poezie, want ze wil graag een keer in haar leven een gedicht schrijven. Ze kan wel wat kleur in haar leven gebruiken. Terwijl Mija opgaat in haar nieuwe levensvervulling lijkt ze niet te merken dat er een grote donderwolk boven haar huishouden hangt. Poetry is de comeback van actrice Yun Jung-Hee, de grande dame van de Koreaanse cinema. Ze speelt werkelijk de sterren van de hemel. Laat u niet afschrikken door de lengte van de film, u merkt er haast niets van.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant
Poetry
Zuid-Korea 2010, Koreaans gesproken
Productie: Lee June-dong
Regie: Lee Chang-dong
Camera: Kim Hyunseok
Scenario: Lee Chang-dong
Montage: Kim Hyun
Production design: Sihn Jeomhui
Met: Yoon Jeong-hee, Lee Da-wit, Kim Hira, Ahn Nae-sang Speelduur: 139 minuten

zo 20 mrt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.