Rsd wo 7 juli 2004 Piedras - Ramón Salazar
BoZ ma 5 juli 2004
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


In navolging van Robert Altman (Short Cuts) en Paul Thomas Anderson (Magnolia) maakt debuterend regisseur Ramón Salazar van diverse verhalen een kleurrijk mozaïek. Piedras is een warmbloedig, emotioneel portret van vijf vrouwen, dat aantoont hoe levendig de huidige Spaanse filmcultuur is.

In Piedras typeert een voet of een schoen hoe vrouwen in het leven staan. Adela, de vrouw met de platvoeten, woont samen met haar zwakzinnige dochter Anita, die iedere dag haar hondje uitlaat in kinderlijke sportschoenen. De rijke Isabel zit vast in een wereld vol uiterlijk vertoon met een man die haar links laat liggen. Zij ontwikkelt een obsessie voor het kopen van te kleine schoenen. Leire wordt gedumpt door haar vriendje, waardoor haar leven instort. Voor hem gaf ze haar carrière als schoenontwerpster op, ze danst iedere nacht op gestolen schoenen. En dan is er nog Maricarmen. Ze rijdt dagelijks met pantoffels aan in de taxi van haar overleden man.

Vijf Assepoesters zonder prins. Elk uitkijkend naar een tweede (of zelfs een derde) kans in hun leven. "Na de voorbij gevlogen 130 minuten van Piedras weet je dat die brok in je keel daar nog wel even zit en zou je het liefst nóg 130 minuten doorbrengen met deze levensecht imperfecte personages op doorreis. Zij omhelzen, ook tegen de verdrukking in, het leven en willen per se naar dat licht aan het einde van de tunnel." (Vpro-gids)

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Piedras
Spanje, 2002
Productie: Ricardo García Arrojo en Francisco Ramos
Regie en scenario: Ramón Salazar
Camera: David Carretero
Montage: Teresa Font
Art direction: Montse Sanz
Muziek: Pascal Gaigne
Met: Antonia San Juan, Najwa Nimri, Victoria Peña, Mónica Cervera, Ángela Molina
Kleur, 130 minuten
Distributie: Independent Films

6 juni 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.