Rsd do 24 & wo 30 mei 2001 Pay It Forward - Mimi Leder
BoZ ma 28 & di 29 mei 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het jochie Haley Joel Osment laat zien dat zijn voortreffelijke optreden in The Sixth Sense geen toevalstreffer was. In Pay It Forward doet hij niet onder voor Oscarwinnaars Kevin Spacey (American Beauty) en Helen Hunt (As Good As It Gets).

Centraal staat de 11-jarige Trevor McKinney (Osment). Hij woont samen met zijn moeder Arlene (Hunt) in Las Vegas. Veel reden om echt gelukkig te zijn, heeft Trevor niet. Sinds zijn vader Ricki (Jon Bon Jovi) verdwenen is, draait zijn moeder dubbele diensten in een casino en raakt ze haar alcoholverslaving niet kwijt. Trevor concentreert zich dan ook meestal op school. Het nieuwe jaar brengt een nieuwe leraar met zich mee: Eugene Simonet (Kevin Spacey), een wat vreemde man met brandwonden in zijn gezicht. De eerste les schrijft hij de jaaropdracht op het bord: bedenk een idee dat de wereld kan verbeteren en voer het uit.

De op de gelijknamige roman van Catherine Ryan Hyde gebaseerde film heeft in Amerika heel wat in beweging gezet. Het is een regelrechte aanklacht tegen zinloos geweld, een actueel onderwerp dat ons dankzij drie voortreffelijke acteurs diep weet te ontroeren. "Slechts mensen met een hart van steen hebben niet voor het einde van de film minstens drie keer een joekel van een brok in hun keel gehad." (Filmkrant).

OfficiŽle site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Het Parool
De Telegraaf
Volkskrant
De Filmkrant

Pay it forward
Verenigde Staten, 2000
Productie: Peter Abrams, Robert L. Levy, Steven Reuther
Regie: Mimi Leder
Scenario: Leslie Dixon, naar het boek van Catherine Ryan Hyde
Camera: Oliver Stapleton
Montage: David Rosenbloom
Art direction: Leslie Dilley
Muziek: Thomas Newman
Met: Kevin Spacey, Haley Joel Osment, Helen Hunt, Jon Bon Jovi
Kleur, 124 minuten
Distributie: Warner

12 april 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.