Rsd wo 5 nov 2008

Paris - Cédric Klapisch

BoZ di 4 nov 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Dat Parijs een fotogenieke stad is die van oudsher sterk tot de verbeelding spreekt is geen nieuws. Al heel vaak was de stad het onderwerp van een film, maar zelden was het resultaat zo geslaagd als bij deze nieuwe film van Cédric Klapisch. Hij toont de stad en de mensen die er wonen vanuit de ogen van de danser Pierre. Zoals in bijna alle films van Klapisch - we vertoonden eerder Chacun cherche son chat, L'Auberge espagnole en Les poupées russes - wordt de hoofdrol vertolkt door Romain Duris.

Pierre lijdt aan een acute hartkwaal en hoopt dat de oproep voor een transplantatie op tijd komt. Om hem te ondersteunen komt zijn zus Elise (Juliette Binoche), alleenstaande moeder van drie kinderen, bij hem logeren. Dit belet Pierre niet om voort te gaan met zijn belangrijkste bezigheid: vanaf zijn balkom kijken naar de mensen om hem heen.
Klapisch is een meester in het door elkaar weven van verhaallijnen. In Paris slaagt hij er in tal van personages in een notendop te portretteren, waardoor de complexiteit van het leven binnen een grote stad op lichtvoetige en tegelijk indringende wijze voelbaar gemaakt wordt.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl

Paris
Frankrijk, 2008, Frans gesproken
Regisseur: Cédric Klapisch
Acteurs: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini, Albert Dupontel, Karin Viard
Speelduur: 130 minuten

17 oktober 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.