Rsd wo 3 feb 99
BoZ ma 1 feb 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Out Of Sight is de vierde film in korte tijd die gebaseerd is op een boek van de in puntige dialogen gespecialiseerde misdaadschrijver Elmore Leonard. Met Quentin Tarantino's Jackie Brown hoort Out Of Sight tot de betere Leonard-verfilmingen. De personages sprankelen in dit complex geconstrueerd misdaad- annex liefdesverhaal, dat verbazingwekkend simpel oogt.

George Clooney (o.a. One Fine Day en From Dusk Till Dawn) speelt de gentleman-crimineel Jack Foley, die banken berooft zonder een wapen bij zich te hebben. Hij hoeft alleen maar zijn wenkbrauwen te fronsen en dat scheve lachje te lachen en je bent de hele film lang op zijn hand. Tegenspeelster Jennifer Lopez speelt een sterke, slimme rechercheur die hogerop wil en daarbij geen goedbedoelde adviezen van mannen nodig heeft. Door een klunzige samenloop van toevalligheden belanden deze twee prachtige personages in de koffer van een vluchtauto. Zij staan elk aan de andere kant van de wet, maar hun liefde voor de film brengt hen samen.

Out Of Sight is een uitermate grappige en eigenzinnige film. Steven Soderbergh (Sex, Lies And Videotapes, Kafka, King of the Hill) heeft de bekende Hollywood-ingrediŽnten (actie, humor, liefde en drama) op sublieme wijze ‘geshaked’ tot een cocktail van puur filmplezier. Er zijn niet veel betere redenen te bedenken om twee uur lang met een glimlach op de lippen achterover te leunen

 

Homepage Out of Sight

Out of sight
Verenigde Staten, 1998
Productie: Danny DeVito, Michael Shamberg en Stacey Sher
Regie: Steven Soderbergh
Scenario: Scott Frank, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elmore Leonard
Camera: Elliot Davis
Montage: Anne V. Coates
Art direction: Gary Frutkoff
Muziek: David Holmes
Met: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Isaiah Washington, Catherine Keeler
Kleur, 123 minuten
Distributie: UIP

13 januari 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg.
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.