Rsd wo 23 juli 2003 Open Hearts - Susanne Bier
BoZ di 22 juli 2003
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Susanne Bier maakt al tien jaar films, maar Open Hearts is haar eerste internationale succes. Wellicht heeft een deel van het succes te maken met het feit dat Open Hearts trouw is aan de Dogmaregels van Lars von Trier en Thomas Vinterberg uit 1995. Zo is Open Hearts op locatie geschoten, met handcamera's, zonder extra belichting, rekwisieten en optische trucs. Door de puurheid van de film komt het sublieme acteerwerk goed op de voorgrond. Het resultaat is een aangrijpend melodrama over grenzeloze passie waar ook niet-Dogmafans zich in kunnen verliezen.

Joachim en Cecile zijn stapelgek op elkaar. Zodra Joachim zich met Cecile heeft verloofd, raakt hij verlamd door een auto-ongeluk. In n klap is hun prille geluk verstoord. Eenmaal in het ziekenhuis weigert Joachim met zijn vriendin te praten. Cecile zoekt troost bij de behandelend arts, die getrouwd blijkt te zijn met de vrouw die het ongeluk heeft veroorzaakt. Ongeloofwaardig? Klopt, maar toch leef je helemaal mee met dit liefdesavontuur waarvan je op je klompen aanvoelt dat het niet goed kan aflopen. Dat krijg je ervan als je louter je hart volgt. Open Hearts laat zien dat liefde behalve mooi ook meedogenloos kan zijn.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Open Hearts
(Dogme #28 - Elsker dig for evigt)

Denemarken, 1999
Regie: Susanne Bier
Scenario: Susanne Bier en Anders Thomas Jensen
Camera: Morten Sborg
Montage: Pernille Bech Christensen en Thomas Krag
Muziek: Jesper Winge Leisner
Met: Mads Mikkelsen, Sonja Richter, Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Stine Bjerregaard
kleur, 113 minuten
Distributie: A-film

5 juni 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2003 Filmhuis Roosendaal.