Bergen op Zoom di 25 feb 2014

Omar - Hany Abu-Assad

Roosendaal wo 26 feb 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad maakte een paar jaar geleden ook internationaal grote indruk met Paradise Now, over twee Palestijnse vrienden die zich voorbereiden op een zelfmoordaanslag. Een avontuur in Hollywood lonkte, maar leidde niet tot nieuw succes. Teruggekeerd naar de Palestijnse roots is dat er nu wel met Omar. Opnieuw een aangrijpend drama tegen de achtergrond van een door IsraŽl achter muren opgesloten volk.

Omar klimt gemakkelijk over die muur op de westelijke Jordaanover, geslepen als hij is in het misleiden van bewakers. Hij bezoekt zijn geheime liefde Nadja en zijn jeugdvrienden Tarek en Amjad. Als die een aanslag organiseren wordt Omar gearresteerd. Hoewel hij bepaald niet voor een kleintje vervaard is ontkomt hij er niet aan een compromis te sluiten met de IsraŽlische authoriteiten. Het dwingt hem tot een ingewikkeld dubbelspel als informant.

Abu-Assad geeft Omar een enorme vitaliteit en echtheid mee door op authentieke locaties te filmen. Het verhaal is realistisch maar zit ingenieus in elkaar. Resultaat is een spannende, geladen film met ook humoristische en romantische momenten, die een goed beeld geeft van het leven op een plek die doordrenkt is van politieke en etnische spanningen.

Internet Movie Database
Filmkrant
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Omar
Palestina 2013, Arabisch en Hebreeuws gesproken
Regie en scenario: Hany Abu-Assad
Camera: Ehab Assalco
Montage: Martin Brinkler, Eyas Salman
Art direction: Nael Kanj
Acteurs: Adam Bakri, Waleed Zuaiter, Leem Lubany
Speelduur: 97 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.