Rsd do 16 juni 2005 Offscreen - Pieter Kuijpers
BoZ ma 20 juni 2005
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


John Voerman (Jan Decleir) gijzelt met angstaanjagende zelfverzekerdheid personeel in de Rembrandttoren. Hij heeft daarvoor zo zijn redenen. Eén ervan is de breedbeeldtelevisie van Philips. Want waarom worden die dingen op de markt gebracht als er bijna geen uitzendingen voor worden gemaakt? We worden meegenomen in het hoe en waarom alles zo gekomen is en belanden in de gedachtewereld van een onbegrepen man, die zich in een vreselijk isolement bevindt.

Regisseur Pieter Kuijpers is na Van God los weer helemaal op dreef. Hij levert een spannende thriller met sterk psychologisch spel tussen de twee persoonlijkheden Jan Decleir en Jeroen Krabbé, die de rol speelt van Philips-topman Gerard Wesselinck. De stijl is sober en zonder opsmuk. De toeschouwer wordt aan het werk gezet om waar van niet waar te onderscheiden. Het bedrijf Philips zelf vond Off Screen maar niks. De kritiek die de film levert op de consumptiemaatschappij heeft daar vast mee te maken.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Off Screen
Nederland, 2005
Productie: Reinier Selen, Edwin van Meurs
Regie: Pieter Kuijpers
Scenario: Hugo Heinen
Camera: Bert Pot
Geluid: Pedro van der Eecken, Alek Goosse
Montage: Job ter Burg
Muziek: Portrait II
Met: Jan Decleir, Jeroen Krabbé, Astrid Joosten, Theu Boermans
Speelduur: 100 minuten
Distributie: Independent Film

16 mei 2005 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2005 Filmhuis Roosendaal.