Rsd do 4, ma 8 (14u) & wo 10 dec 2003 Nowhere in Africa - Caroline Link
BoZ zo 7, ma 8 & di 9 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Na lang wachten hebben we nu eindelijk de winnaar van de Oscar voor beste buitenlandse film in huis: Nirgendwo in Afrika, hier uitgebracht onder een Engelse titel. De film verhaalt over een Joods gezin dat in 1938 Duitsland weet te ontvluchten. Het gezin komt terecht in Kenia, waar het luxe leventje dat ze in Breslau leefden, verruild moet worden voor een boerenbestaan, zonder vlees op tafel.

Walter, de vader, probeert er het beste van te maken. Hij is blij dat zijn gezin de kans krijgt opnieuw te beginnen. Dochter Regina vindt het heerlijk in Kenia. Ze maakt snel contact met de kinderen van de stam uit de buurt en leert veel van Owuor, de kok van het gezin. Jettel daarentegen vindt het verschrikkelijk. Ze haat de hitte, de armoede, het stof en reageert haar woede af op Owuor. Ze behandelt hem als vuil en laat duidelijk merken dat ze vindt dat zij als blanke vrouw superieur is. Maar was dat niet de reden waarom ze ooit voor de nazi's vluchtte? En realiseert ze zich echt niet aan wat voor gevaar ze op het nippertje is ontsnapt?

Nowhere in Africa is een prachtige film over oorlog, verdriet en liefde, met een goed verhaal en indrukwekkende beelden in een mooi Afrikaans ritme. Een geduchte concurrent voor de top drie van het scheurkaartjesklassement: The pianist, De tweeling en Rabbit-Proof Fence.

OfficiŽle homepage Duits
OfficiŽle homepage VS
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Nowhere in Africa
Duitsland, 2001
Productie: Bernd Eichinger, Peter Herrmann, Michael Weber
Regie: Caroline Link
Scenario: Caroline Link, naar het gelijknamige boek van Stefanie Zweig
Camera: Gernot Roll
Montage: Patricia Rommel
Muziek: Niki Reiser, Jochen Schmidt-Hambrock
Met: Juliane Köhler, Merab Ninidze, Matthias Habich, Sidede Onyulo, Karoline Eckertz, Lea Kurka
Kleur, 140 minuten
Distributie: A-Film

14 september 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.