Rsd do 18 & wo 24 nov 99 Notting Hill - Roger Michell  
BoZ ma 22 & di 23 nov 99
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film   

 


De romantische komedie is momenteel het populairste genre in de Amerikaanse filmindustrie, maar de kwaliteit heeft vaak te lijden van de kwantiteit. Een uitzondering hierop is het Britse Notting Hill, van de makers van Four Weddings and a Funeral, die Hollywood nog eens laten zien hoe het dan wel moet.

Hugh Grant is William Thacker, gescheiden en eigenaar van een niet bepaald succesvolle reisboekenwinkel in Notting Hill, een gezellige wijk in Londen. Met zijn huisgenoot Spike (Rhys Ifans) leidt hij een eenzaam leven, totdat de wereldberoemde filmster Anna Scott (Julia Roberts) zijn winkel binnenwandelt. Al snel valt ze voor zijn onhandige charmes. Voordat Thacker het beseft, heeft hij de situatie niet meer onder controle.

Notting Hill is humoristisch en hartverwarmend. De rollen van Hugh Grant en Julia Roberts zijn hen op het lijf geschreven. Rhys Ifans steelt echter de show: glimlachend zal u de zaal verlaten.

OfficiŽle site
IMDb
Het Parool
De Telegraaf
De Volkskrant
De Filmkrant

Notting Hill
Engeland, 1999
Productie: Duncan Kenworthy
Regie: Roger Michell
Scenario: Richard Curtis
Camera: Michael Coulter
Montage: Nick Moore
Art direction: Stuart Craig
Muziek: Trevor Jones
Met: Emma Chambers, Hugh Grant, Rhys Ifans, Julia Roberts
Kleur, 124 minuten
Distributie: Universal Pictures 

28 september 1999.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright © 1999 Filmhuis Roosendaal.