Roosendaal do 24 mrt 2011

Norwegian Wood - Tran Anh Hung

Bergen op Zoom zo 27, di 29 mrt 2011
Etten-Leur wo 30 mrt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


 

Wie nog nooit van Haruki Murakami heeft gehoord rent n naar de boekhandel. Murakami is de meest succesvolle Japanse schrijver ooit. In Japan wordt hij door alle lagen van de bevolking gelezen en ook in het Westen is hij populair. Zijn boeken zijn haast niet te verfilmen, maar Norwegian Wood weet goed de sfeer van het boek n de gelijknamige song van The Beatles te vatten.

Watanabe is een hardwerkende student. Altijd met zijn neus in de boeken, of aan het werk om zijn studie te kunnen bekostigen. Op een dag duikt Naoko op. Zij en Watanabe waren van kind af aan onafscheidelijk. Maar hun beste vriend Kizuki pleegde op vijftienjarige leeftijd zelfmoord. Watanabe lijkt aardig over het verlies heen, maar Naoko heeft het er zwaar mee. Ze trekt zich steeds verder terug in haar eigen wereldje terwijl Watanabe steeds meer uit zijn schulp kruipt. Hij wordt verliefd op de bloedmooie Midori, maar hij merkt dat hij eerst Naoko moet los zien te laten voordat hij een nieuwe liefde in zijn leven toe kan laten.

Officile homepage
Internet Movie DataBase
Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Norwegian Wood
Japan, 2010, Japans gesproken
Regisseur: Tran Anh Hung
Acteur: Rinko Kikuchi, Ken'ichi Matsuyama, Kiko Mizuhara, Kengo Kra
Scenario: Tran Anh Hung
Producer: Shinji Ogawa
Camera: Lee Pin Bing
Componist: Jonny Greenwood
Speelduur: 133 minuten

zo 13 mrt 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2011 Cinema Paradiso.