Rsd do 28 aug, wo 3 sep 2008

No Country for Old Men - Joel & Ethan Coen

BoZ zo 31 aug, ma 1, di 2 sep 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Daar is ie dan! De beste film van 2007 van de beste regisseurs, althans, volgens de Academy die de Oscars uitdeelt. No Country for Old Men is de twaalfde speelfilm van de Coen brothers en deze is, na wat meer komedie (The Ladykillers) en romantiek (Intolerable Cruelty) weer ouderwets bloederig. Briljant verhaal (naar het boek van Cormac McCarthy), geestige dialogen (handelsmerk van de Coens) en prachtige beelden van de vaste cinematograaf Roger Deakins.  

Sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones, In the Valley of Elah) verzucht dat Amerika steeds gewelddadiger wordt: geen land voor oude mannen. Hij en zijn partner hebben net middenin de woestijn de resten van een drugsdeal met een verkeerde afloop gevonden. Kapotgeschoten lijken en auto’s, de drugs nog keurig verpakt, maar geen geld. En dat het geld weg is, weet inmiddels iedereen. Vietnamveteraan Llewellyn Moss kwam de koffer ‘per ongeluk’ tegen en nam ‘m toen maar mee naar huis. Maar nu wordt ie op de hielen gezeten door de zwaar gestoorde en levensgevaarlijke huurmoordenaar Anton Chigurgh (Javier Bardem, Mar Adentro). Weet de sheriff de moordenaar te stoppen voor deze de Vietnamveteraan te pakken krijgt?

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

No Country for Old Men
Verenigde Staten, 2007, Engels/Spaans gspr.
Productie, regie en scenario: Ethan Coen, Joel Coen
Camera: Roger Deakins
Montage: Roderick Jaynes (Coens)
Art direction: John P. Goldsmith
Muziek: Carter Burwell
Met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson
Speelduur: 122 minuten

18 juni 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.