Rsd do 17 apr 2003 Nine queens - Fabián Bielinsky
BoZ zo 20 & ma 21 apr
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het leuke aan 'onbekende' films kijken, is dat ze je kunnen verrassen. Jaarlijks zien wij er talrijke op verschillende filmfestivals om vervolgens het beste te selecteren en aan u te vertonen. Nine Queens (Nueve Reinas) van de debuterende Argentijnse regisseur Fabian Bielinsky is een aangename verrassing die we u niet willen onthouden.

De handige oplichter Juan wordt betrapt bij een wisseltrucje met bankbiljetten. Voordat iemand kan ingrijpen, heeft would-be politieagent Marcos hem meegesleept, zogenaamd naar het bureau. Eenmaal buiten blijkt hij ook in 'het vak' te zitten. Een partnerschap is snel gevormd. Niet lang daarna raken ze via de zus van Marcos betrokken bij een enorme zwendel met zeldzame postzegels, waarbij ze voortdurend op hun hoede moeten zijn om te voorkomen dat de bedrieger wordt bedrogen.

De voortreffelijke acteerprestaties en een volmaakt en intelligent opgebouwd scenario zorgen voor een unieke filmervaring. Nine Queens won naast publieksprijzen op diverse festivals, zeven Argentinean Film Critic's Association Awards, waaronder die voor 'beste film', 'beste scenario' en 'beste regie'. Deze internationaal meest succesvolle Argentijnse film ooit moet u gezien hebben. U zult niet bedrogen uitkomen.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Nine queens (Nueve reinas)
Argentinië, 2000
Productie: Cecilia Bossi, Pablo Bossi
Scenario: Fabián Bielinksy en Pablo Bossi
Regie: Fabián Bielinsky
Camera: Marcello Salvioli
Montage: Sergio Zottola
Art direction: Mónica Toschi
Muziek: César Lerner
Met: Gastón Pauls, Ricardo Darín, Leticia Bredice, Tomás Fonzi
Kleur, 114 minuten
Distributie: Independent Films

14 maart 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.