Bergen op Zoom ma 7 jul 2014

Nieuwe helden - Dirk Jan Roeleven

Roosendaal do 3 jul 2014
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de Tourkaravaan weer gaat rijden. Het was wat, met al die doping de afgelopen jaren. Wielerhelden als Jan Ullrich, Lance Armstrong en zelfs Michael Boogerd bleken dopingzondaars. Regisseur Dirk Jan Roeleven (bekend van prachtige reportages voor Andere tijden sport en Het uur van de wolf) dompelde zich onder in de Tour de France van 2013, op zoek naar ‘nieuwe helden’. Hij volgt de jonge Nederlandse ploeg van Argos-Shimano (inmiddels Giant-Shimano) die besloot het roer om te gooien en zich hard te maken voor een ‘schone tour’.

Roeleven kreeg overal toegang: in hotelkamers, in de tourbus en de massagekamer. Hij filmt de renners dicht op de huid, hun successen (de gele trui na winst in de eerste etappe) en hun nederlagen (de val van Tom Veelers tijdens een massasprint). Matthijs van Nieuwkerk noemde Nieuwe helden “één van de mooiste sportdocumentaires die ooit gemaakt is.” We hopen dat u er net zo over denkt.

Internet Movie Database
Cinema.nl
Officiële website

Nieuwe Helden, in het hart van de tour
Nederland 2014, Nederlands gesproken
Regisseur: Dirk Jan Roeleven
Speelduur: 87 minuten

Aanvang: 20.30 uur

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2014 Cinema Paradiso.