Roosendaal do 6 okt 2011

Never Let Me Go - Mark Romanek

Bergen op Zoom zo 9, ma 10, di 11 okt 2011
Etten-Leur wo 12 okt 2011
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ruth, Katie en Tommy zitten op een elitaire kostschool waar ze een bijzonder strenge opleiding ondergaan. Fysiek zijn de eisen hoog en ook op het kunstzinnige vlak wordt een dossier aangelegd. Het is duidelijk dat voor de leerlingen een toekomst met dienstbaarheid en opoffering in het verschiet ligt. Maar waar hun vaardigheden precies voor benut zullen worden? De vriendschap tussen de drie vrienden is hecht en vooral Kathy en Tommy groeien naar elkaar toe. Bij het ouder worden doen liefde, jaloezie en verraad hun intrede, wat leidt tot spanningen die zo hoog oplopen dat hun verdere toekomst er door bepaald wordt.
Mark Romanek (One Hour Photo) verfilmde het prachtige boek van Kazuo Ishiguro (schrijver van The Remains of the Day) op een indrukwekkende manier. Hij had de beschikking over Engelands meest getalenteerde spelers van dit moment: Carey Mulligan, Kera Knightley en Andrew Garfield en zij laten zich werkelijk van hun beste kant zien. Deze film blijft met zijn thematiek nog lang nadreunen.

Internet Movie Database
Parool
Filmkrant
Recensies internationaal
OfficiŽle website

Never Let Me Go
VS/GB 2010, Engels gesproken
Regie: Mark Romanek
Scenario: Alex Garland
Camera: Adam Kimmel
Montage: Barney Pilling
Art direction: Mark Digby
Muziek: Rachel Portman
Acteurs: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley
Speelduur: 103 minuten

18 sept 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.