Rsd wo 16 jan 2008

Nue Propriété - Joachim Lafosse

BoZ di 15 jan 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Pascale is eigenaar van haar huis, maar daarmee kan ze het nog niet zomaar verkopen als ze haar man de deur uit gezet heeft. Daarmee staat het huis, en de titel van de film, de juridische term naakt eigendom, symbool voor de emotionele wurggreep waarin de leden van dit gebroken gezin elkaar vasthouden. Je huis, je geschiedenis, raak je niet zomaar kwijt.
De subtiele psychologische oorlog in de microkosmos van het gezin wordt adembenemend neergezet door Isabelle Huppert, Jérémie en Yannick Renier als haar bijna volwassen zoons en de rest van de cast. De sobere, afstandelijke beelden van de talentvolle jonge filmmaker Joachim Lafosse versterken de even intieme als grimmige sfeer. De relatie die Pascale aangaat met buurman Jan maakt het er allemaal niet beter op. Dat kan alleen maar op een escalatie uitlopen.

Het universele echtscheidingsdrama Nue propriété maakte internationaal een grote indruk, omdat het overal herkenbaar is. Joachim Lafosse vestigde definitief zijn naam als groot filmmaker en Isabelle Huppert schittert als vanouds.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Nue Propriété
België, Frankrijk, 2006, Frans gesproken
Productie: Martine de Clermont-Tonnerre, Donato Rotunno, Joseph Rouschop, Arlette Zylberberg
Regie: Joachim Lafosse
Scenario: Joachim Lafosse, François Pirot
Camera: Hichame Alaouie
Montage: Sophie Vercruysse
Art direction: Anna Falguère
Met: Isabelle Huppert, Jérémie Renier, Yannick Renier, Kris Cuppens, Patrick Descamps
Speelduur: 105 minuten

10 dec 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2007 Cinema Paradiso.