Rsd wo 19 jan 2005 Nathalie - Anne Fontaine
BoZ di 18 jan
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Catherine heeft een echtgenoot die haar bedriegt. Een ongemak dat ze op bijzondere wijze te lijf gaat. Ze gaat naar een chique club en huurt daar een prostituee in, die Nathalie gedoopt wordt. De deal is dat Nathalie Bernard verleidt en tot in detail verslag uitbrengt aan Christine. Als de verhalen van Nathalie steeds heftiger worden blijkt dat de twee vrouwen spelen een spel dat niet zonder risico's is.

Van Anne Fontaine's eerder vertoonde films Nettoyage à sec en Comment j'ai tué mon père weten we al dat zij in staat is een goed doordacht en zeer humaan, psychologisch drama te maken. Het scenario is van Philippe Blasband, auteur van Le tango des Rashevski en Une liaison pornographique. De film is opnieuw een sfeervolle schets van een bourgeois milieu waarin niets is wat het lijkt. Cinema zoals alleen de Fransen maken. Met sterren als Fanny Ardant (o.a. 8 femmes), Emmanuelle Béart (o.a. Les Egarés) en Gerard Depardieu in een van zijn betere rollen van de laatste jaren. De schitterende muziek is van Micheal Nyman (The Piano).

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Nathalie
Regie: Anne Fontaine
Scnenario: Philippe Blasband, Jacques Fieschi, Anne Fontaine, François-Olivier Rousseau
Productie: Alain Sarde
Muziek: Michael Nyman
Met: Fanny Ardant, Emmanuelle Béart, Gérard Depardieu, Wladimir Yordanoff, Judith Magre
Frankrijk, 2003, 105 minuten

10 december 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.