Roosendaal zo 5 feb 2012 (11 uur)

Nannerl, la soeur de Mozart - René Feret

Bergen op Zoom di 7 feb 2012
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2011
- Scores 2010
- Scores 2009

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het dramatische leven van het muzikale wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart is alom bekend: op zeer jonge leeftijd een sensatie in de Europese concertzalen, een bloeiende carrière als componist en muzikant en aan het eind van zijn leven de dramatische glijtocht naar de onderste regionen van de maatschappij. Veel minder bekend is Mozarts oudere zus Nannerl: óók een muzikaal wonderkind dat op jonge leeftijd al componeerde en haar viool bespeelde op een manier waarvan de meeste muzikanten alleen maar konden dromen. De tragiek van Nannerl was dat er voor haar geen ruimte was op de grote podia: vioolspelen was een mannenzaak en voor componeren werden vrouwen te dom geacht.

Nannerl moet zich beperken tot een ondergeschikte rol als muzikaal begeleider van de kleine Wolfgang. Haar hoop op een muzikale carrière wordt nieuw leven in geblazen als ze de Dauphin van Frankrijk ontmoet. Als vrouw kan het natuurlijk niet, maar daar weet Nannerl wel een mouw aan te passen. Een aanrader, ook als u niet zoveel hebt met de muziek van Mozart.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Officiële website

Nannerl, la soeur de Mozart
Frankrijk 2010, Frans gesproken
Regisseur: René Féret
Camera: Benjamin Echazarreta
Muziek: Marie-Jeanne Serrero
Acteurs: Marie Féret, Marc Barbé, Delphine Chuillot, Clovis Fouin, Lisa Féret
Speelduur: 120 minuten

24 dec 2011 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2011 Cinema Paradiso.