Rsd do 25 sep 2008

Naissance des pieuvres - Céline Sciamma

BoZ ma 29 sep 2008
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2008
- Scores 2007
- Scores 2006
- Scores 2005

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Puber Marie raakt diep onder de indruk als ze in het lokale zwembad jonge meiden ziet oefenen voor het synchroonzwemmen. Dat zou ze ook wel willen, maar met haar schonkige lijf valt ze in het niet bij die mooi gevormde meiden. Als aanvoerster Floriane aandacht aan haar besteedt is ze in de zevende hemel. Ze verwaarloost haar vriendschap met Anne, haar beste vriendin (ook al geen schoonheid) en dat leidt tot de nodige problemen.

Een lange zomervakantie, zonder ouders in de buurt. Enkel het zwembad waar alles gebeurt, anders dreigt op straat hangen of je tomeloos vervelen thuis. Een prachtige achtergrond voor universeel leed en genot. En natuurlijk zijn de worsteling onder water, de wild trappende benen en daarboven die glimlachende gezichten een prachtig symbool voor de worsteling van het vrouwzijn.
Koud van de filmacademie debuteerde Céline Sciamma met een bijzondere film over het zoeken en tasten van jonge vrouwen op weg naar de volwassenheid. De film werd geselecteerd voor het programma Un Certain Regard op het Film Festival van Cannes en internationaal zodanig goed ontvangen dat de jonge regisseuse prompt acte de présence moest geven op filmfestivals over de hele wereld.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Cinema.nl
Filmkrant

Naissance des pieuvres
Frankrijk, 2007, Frans gesproken
Productie: Bénédicte Couvreur, Jerôme Dopffer
Regie en scenario: Céline Sciamma
Camera: Crystel Fournier
Montage: Julien Lacheray
Muziek: Para One (Jean-Baptiste de Laubier)
Art direction: Gwendal Bescond
Met: Pauline Aquard, Louise Blachère, Adele Haenel
Speelduur: 85 minuten

14 aug 2008 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2008 Cinema Paradiso.