Rsd do 1 feb 2007

Nachtrit - Dana Nechushtan

BoZ ma 5 feb 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Taxichauffeur Dennis van der Horst (Frank Lammers) en zijn broer Marco (Fedja van HuÍt) hebben een droom. Ze willen een limousineservice opzetten. Daarvoor is wel een taxivergunning nodig, die Dennis tegen een woekerprijs weet te bemachtigen. Slecht de krant lezen komt hem duur te staan, want de taxiwet die in Amsterdam in 2000 ingevoerd wordt om de malafide handel in vergunningen een halt toe te roepen maakt het papiertje waardeloos. Zo zit de naÔeve Dennis opgescheept met een mooie auto en een chic pak, maar ook met een enorme schuld bij lieden waarbij je beter niet in het krijt kunt staan. Ellende kortom, waar hij al kronkelend uit probeert te geraken.

Frank Lammers is perfect gecast als ruwe bolster met blanke pit, maar hij kreeg de rol pas kreeg nadat DaniŽl Boissevain er voor koos Herman Brood te spelen in Wild Romance. Na vele bijrollen leverde zijn eerste dragende hoofdrol een Gouden Kalf op bij het Nederlands Filmfestival als Best Acteur. Van HuÍt werd Beste Bijrolacteur. Nachtrit is een knap gemaakte zeer geŽngageerde film, die de consequenties van politieke besluiten op het persoonlijke leven voelbaar maakt.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Nachtrit
Nederland, 2006
Regie: Dana Nechushtan
Scenario: Franky Ribbens
Productie: Wilant Boekelman, Jan van der Zanden
Camera: Bert Pot
Geluid: Antoin Cox
Montage: JP Luijsterburg
Met: Frank Lammers, Fedja van Huêt, Peggy-Jane de Schepper
Speelduur: 104 minuten

18 dec 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Cinema Paradiso.