DONDERDAG 27 MAART 1997, AANVANG 20:30 UUR
NAAR DE KLOTE! - IAN KERKHOFF


REGIE: IAN KERKHOF. SCENARIO: IAN KERKHOF EN TON VAN DER LEE.
CAMERA: JOOST VAN GELDER. MONTAGE: JP LUIJSTERBURG. MET: FEM VAN DER ELZEN,
TYGO GERNANDT, THOM HOFFMAN, 1996, KLEUR, 100 MINLITEN.

De uit Zuid-Afrika afkomstige lan Kerkhof heeft met Naar de Klote! een beeld willen geven van de house-cultuur. Naar de Klote! richt zich op een groot publiek, in tegenstelling tot de eerdere films van Kerkhof: kunstfilms die alom geprezen werden, maar voor het publiek weinig toegankelijk waren.

In Naar de Klote! verhuizen twee uit Tilburg afkomstige tieners, Jacqueline en Martijn, naar de grote stad waar ze ervaringen opdoen met de house-scene. Het stelletje raakt verdwaald in de verleidelijke wereld van de techno, trance en XTC; zij gaat pillen verkopen en hij brengt hele dagen blowend en zuipend door op de bank. De twee geliefden groeien uit elkaar en dit gaat gepaard met heftige ruzies, vol onbegrip en frustraties. Vooral het meisje gaat kapot aan de subcultuur van de grote stad. Ze gaat letterlijk naar de klote...

Huib Stam in de Volkskrant, 14-11-96:
"Naar de Klote! is vermakelijk, hallucinerend en choquerend. De film gaat niet alleen over house, maar is house. Iedereen met een beetje gevoel voor rock 'n roll wordt meegesleept. Dit is precies wat een (internationaal) jong bioscooppubliek wil zien. "

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 26 Februari 1997.
Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Webmaster!
Copyright © 1997 Filmhuis Roosendaal.