Roosendaal do 19 apr 2012

My Week with Marilyn - Simon Curtis

Bergen op Zoom zo 22, di 24 apr 2012
Etten-Leur wo 25 apr 2012
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2012
- Scores 2011
- Scores 2010

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


De jonge Colin Clark heeft maar één droom: in de filmwereld belanden. Op goed geluk stapt hij het kantoor van de legendarische Laurence Olivier (Kenneth Branagh) binnen. Na lang aandringen mag hij zijn assistent worden bij Oliviers nieuwste productie: een comedy met de beroemdste actrice van dat moment: Marilyn Monroe (Michelle Williams). De film belooft op papier een kassucces te worden, maar dan moet het hele project wél van de grond komen: Marilyn Monroe drijft de hele cast en crew tot waanzin door zich veel te laat, of helemaal niet, op de set te melden. Ze vergeet haar teksten en om de haverklap trekt mevrouw zich terug met haar ‘dramacoach’. De enige die door lijkt te kunnen dringen tot de fragiele Marilyn is uitgerekend Colin.

My Week with Marilyn is gebaseerd op de memoires van Colin Clark, die veel tijd met Monroe doorbracht tijdens het draaien van The Prince and the Showgirl. Michelle Williams is perfect gecast als Marilyn. Ze laat het icoon van alle kanten zien: lief, sexy, breekbaar, dronken, ziek, onzeker, brutaal. Zoveel verschillende gezichten van een vrouw die nooit zichzelf kon zijn.

Internet Movie Database
Recensies Nederland
Recensies internationaal
Officiële website

My Week with Marilyn
VK/VS 2011, Engels gesproken
Regie: Simon Curtis
Scenario: Adrian Hodges
Camera: Ben Smithard
Montage: Adam Recht
Muziek: Conrad Pope
Acteurs: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh
Speelduur: 99 minuten

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2012 Cinema Paradiso.