Rsd wo 17 dec 2003 My Life Without Me - Isabel Coixet
BoZ zo 14 & di 16 dec
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Op de valreep één van de beste films van dit jaar. Een jonge moeder voelt zich niet zo lekker. De diagnose blijkt de ergst denkbare. Kanker, niks meer aan te doen, nog twee maanden te leven, drie op zijn hoogst. Zware kost, zult u misschien denken, maar dat valt reuze mee. De vrouw houdt op bewonderenswaardige wijze het hoofd koel, en maakt op geheel eigen wijze de balans op. Om van de resterende tijd het beste te maken werkt ze systematisch een lijstje af met dingen die ze nog wil doen. Nieuwe nagels, vader opzoeken in de gevangenis, dat er nog eens iemand verliefd op haar wordt. Ook spreekt ze boodschappen in voor de verjaardagen van haar dochtertjes, tot hun achttiende. Aan niemand laat ze weten wat er aan de hand is.

Met veel liefde en compassie wordt een doodgewoon leven geschilderd dat in een snelkookpan belandt. Zonder dingen mooier te maken dan ze zijn ontstaat een ongelofelijke intensiteit. Daar wordt in hoge mate toe bijgedragen door het magistrale, volkomen natuurlijke acteren van Sarah Polley. Haar depressieve moeder wordt treffend neergezet door Deborah Harry (Blondie) en ook de kinderen zijn geweldig. Niet te merken is dat de film door Spanjaarden in Canada gemaakt is. Pedro Almodóvar (Hable con ella) was als medeproducent betrokken, en de film heeft een kracht die niet onderdoet voor zijn eigen regiewerk. Zelden werden we zo ontroerd door een film.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

My Life Without Me
Spanje/Canada, 2003
Regie en scenario: Isabel Coixet
Productie: Esther Garcia
Camera: Jean-Claude Larrieu
Montage: Lisa Robison
Art direction: Shelley Bolton
Muziek: Alphonso Vilallonga
Met: Sarah Polley, Scott Speedman, Deborah Harry, Mark Ruffalo, Leonor Watling, Amanda Plummer
Kleur, 106 minuten
Distributie: A-film

3 november 2003 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2003 Filmhuis Roosendaal.