Rsd do 1 jun 2006

Munich - Steven Spielberg

BoZ zo 4, ma 5 jun 2006
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


MŁnchen 1972: de Olympische gedachte wordt met 1 klap van tafel geveegd als een groep Palestijnse terroristen 11 IsraŽlische atleten vermoordt. Regisseur Steven Spielberg hanteert deze gruwelijke gebeurtenis als uitgangspunt om de IsraŽlische vergeldingsacties elders in de wereld voor het voetlicht te brengen. Munich is een aangrijpende film geworden die de scheidslijn tussen terreur en tegenterreur doet vervagen. De boodschap is duidelijk en actueel: alleen praten kan oplossingen bieden.

Spielberg wist weer het neusje van de zalm aan acteurs te strikken. Eric Bana was eerder te zien als de held Hector in Troy, Daniel Craig is de nieuwe James Bond, Geoffrey Rush kennen we uit Shine en Matthieu Kassovitz schitterde in Amťlie. Veel knapper is dat Spielberg een controversieel onderwerp als de Midden-Oosten problematiek aan de kaak kan stellen in een spannende thriller die van begin tot het einde boeit, zonder daarbij een persoonlijke voorkeur voor de ene partij of de andere te etaleren. Vanzelfsprekend met een onderwerp als dit werd Munich ťn bejubeld ťn bekritiseerd. Stof tot nadenken dus. En daarom te zien bij Cinema Paradiso.

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Munich
Verenigde Staten, 2005, Engels gesproken
Productie: Kathleen Kennedy, Barry Mendel, Steven Spielberg, Colin Wilson
Regie: Steven Spielberg
Scenario: Tony Kushner, Eric Roth
Montage: Michael Kahn
Camera: Janusz Kaminski
Art direction: Rick Carter
Muziek: John Williams
Met: Eric Bana, Daniel Craig, Ciarán Hinds, Matthieu Kassovitz, Hanns Zischler, Geoffrey Rush, Ayelet Zorer, Michael Lonsdale
Speelduur: 164 minuten

17 mei 2006 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Filmhuis Roosendaal.